Groovy How-To, Συμβουλές, Tutorials

Το σπουδαίο πράγμα για το Thunderbird 3 είναι η ταχύτητά του, αλλά μπορείτε να επιβραδύνετε γρήγορα (ωραίο oxymoron eh;) μέσω email που περιέχουν εικόνες. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα email χρησιμοποιώντας το Thunderbird, θα βλέπετε ένα μήνυμα απομακρυσμένου περιεχομένου που δηλώνει ότι υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας στην εμφάνιση απομακρυσμένου περιεχομένου από άγνωστους ιστότοπους. Ο κίνδυνος ασφάλειας είναι πραγματικός. Ωστόσο, εάν είστε σαν εμένα και χρησιμοποιείτε το Gmail ή έχετε ρυθμίσει ένα καλό φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων, τότε πιθανότατα δεν λαμβάνετε κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα κύρια εισερχόμενά σας.

Εάν έχετε βαρεθεί να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο από τον Thunderbird που λέει ότι προστατεύει το απόρρητό σας, υπάρχει ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Πάντα φόρτωση απομακρυσμένου περιεχομένου από το sender@email.com. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν λάβετε email από πολλά διαφορετικά άτομα - αφού πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε έναν.

στο thunderbird 3 υπάρχει απομακρυσμένο αναδυόμενο περιεχόμενο που μπορεί να είναι ενοχλητικό

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για την κατάργηση αυτών των ενοχλητικών αναδυόμενων παραθύρων για απομακρυσμένο περιεχόμενο, είναι γρήγορος αλλά μπορεί να απαιτεί μια μικρή αίσθηση περιπέτειας!

Πώς να εμφανίζονται αυτόματα όλες οι εικόνες στο Thunderbird

1. Από την έκδοση 3 του Thunderbird, κάντε κλικ στο Εργαλεία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλογές

μεταβείτε στο μενού επιλογών thunderbird

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Advanced και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Config Editor

αποκτήστε πρόσβαση στο μενού thunderbird about: config

3. Σας ειδοποιεί με προειδοποίηση για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι η τροποποίηση της διαμόρφωσής σας. Κάντε κλικ στο θα είμαι προσεκτικός, υπόσχομαι! κουμπί.

να προειδοποιούνται από το thunderbird στο μενού about: config

4. Από το μενού about: config, βρείτε την καταχώρηση mailnews.message_display.disable_remote_image. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το πληκτρολογήσετε στο παραπάνω φίλτρο. Μόλις βρεθεί, κάντε διπλό κλικ στην καταχώριση έως ότου δηλώσει Status = σύνολο χρήστη και Value = false. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να βγείτε και οι αλλαγές θα γίνουν αμέσως.

αλλάξτε mailnews.message_display.disable_remote_image σε false για απενεργοποίηση αναδυόμενων απομακρυσμένων περιεχομένων στο thunderbird 3

Τώρα κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Thunderbird, δεν θα σας ζητείται πλέον η λεζάντα αποκλεισμού εικόνων "Προστατέψτε το απόρρητό σας". Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι θέλετε την επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να ορίσετε την τιμή σε "true" στο μενού about: config και όλα θα επιστρέψουν στην προεπιλογή.