Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το Twitter ως κάποια υπηρεσία μετάδοσης SMS που επιτρέπει σε άλλους να σας ακολουθούν και να συμμετέχουν σε μια σύντομη απρόσωπη συνομιλία. Λίγοι δίνουν στο Twitter μεγάλη ανησυχία με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να το Facebook, για παράδειγμα, και δεν έχει νόημα να μην το κάνουμε.

Σε τελική ανάλυση, το Twitter δεν σας ζητά να ανεβάσετε προσωπικά στοιχεία και μηνύματα προφίλ. Όλα όσα δημοσιεύονται στο Twitter είναι προσβάσιμα από το κοινό, επομένως οι άνθρωποι είναι γενικά πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτό που δημοσιεύουν. Αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το Twitter, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου του:

Οι "διακομιστές του Twitter καταγράφουν αυτόματα πληροφορίες (" Δεδομένα καταγραφής ") που δημιουργήθηκαν από τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς. Τα δεδομένα καταγραφής ενδέχεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως τη διεύθυνση IP σας, τον τύπο προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, την ιστοσελίδα παραπομπής, τις σελίδες που επισκέπτεστε, την τοποθεσία, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, τα αναγνωριστικά συσκευών και εφαρμογών, τους όρους αναζήτησης και τις πληροφορίες cookie. "Το Twitter αποθηκεύει και θα διαγράψτε "τυχόν κοινά αναγνωριστικά λογαριασμού, όπως το όνομα χρήστη, την πλήρη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μετά από 18 μήνες." Εάν συνδέσετε τον λογαριασμό σας Twitter σε οποιαδήποτε υπηρεσία τρίτου μέρους, όπως το Facebook, οι πληροφορίες από αυτόν τον λογαριασμό αποθηκεύονται πλέον επ 'αόριστον σε Οι διακομιστές του Twitter. Ωστόσο, αναφέρει ότι αυτά τα δεδομένα θα αφαιρεθούν «λίγες εβδομάδες» μετά την «αποσύνδεση από το Twitter του λογαριασμού σας στην άλλη υπηρεσία».

Είμαι εξαιρετικά ενοχλημένος από την αύξηση των εταιρειών τεχνολογίας που παραβιάζουν τις πολιτικές απορρήτου τους με την πάροδο του χρόνου για να τις κάνουν «πιο κατανοητές». Τα αποτελέσματα που έχω δει μέχρι τώρα με το Facebook και το Google είναι πιο ασαφείς, λιγότερο διαφανείς και πιο αμφισβητήσιμες πολιτικές.

Μην με παρεξηγείτε, δεν νομίζω ότι το Twitter είναι σχεδόν τόσο ανήθικο όσο το Facebook, αλλά γιατί πρέπει να κολλήσουν σε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες για 18 μήνες; Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν πρόβλημα, αλλά εδώ είναι που αρχίζει να γίνεται δύσκολο. Πριν από περίπου 4 μήνες, το Twitter αντιμετώπισε μια ανάκαμψη από χρήστες κινητών, επειδή όταν επιτρέπετε στο Twitter να σαρώσει το κινητό σας τηλέφωνο, το Twitter ανεβάζει όλους τους αριθμούς τηλεφώνου των επαφών σας, τις διευθύνσεις email και τις διευθύνσεις στους διακομιστές τους. Τώρα που το Twitter διαθέτει αυτά τα δεδομένα, μπορούν να το κρατήσουν για όσο διάστημα θέλουν. Ας ελπίσουμε ότι είναι μόνο 18 μήνες όπως αναφέρεται στην πολιτική απορρήτου σχετικά με άλλα δεδομένα. Εάν εργάζεστε σε οποιοδήποτε είδος επαγγέλματος όπου η εμπιστευτικότητα του πελάτη είναι σημαντική ή νομικά υποχρεωμένη, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

εικόνα

Με όλα αυτά, αν θέλετε να καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Twitter, θα διαρκέσει περίπου ένας μήνας.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Twitter και κάντε κλικ στο κουμπί Προφίλ >> Ρυθμίσεις.

ρυθμίσεις λογαριασμού twitter

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα λογαριασμού και στο κάτω μέρος κάντε κλικ στον σύνδεσμο-

απενεργοποίηση συνδέσμου twitter

Θα ερωτηθείτε εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε. Αλλά δεν είναι όπως έχει σημασία. Το μόνο που χρειάζεται για την αναίρεση αυτής της διαδικασίας είναι να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας. Και όταν το κάνετε αυτό, δεν ειδοποιείτε ότι έχετε ακυρώσει την απενεργοποίησή σας. Εμφανίζεται ακριβώς πίσω, ακριβώς όπως η βροχή, σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Εάν ο καταχωρημένος λογαριασμός email σας δεν διαθέτει αυστηρά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ενδέχεται να δείτε ένα email επανενεργοποίησης λογαριασμού, αλλά αυτό είναι.

Απαιτείται απενεργοποίηση για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Twitter. Και ο λογαριασμός θα διαγραφεί μόνο μετά από 30 συνεχόμενες ημέρες χωρίς καμία απολύτως χρήση. Αλλά όπως και πριν, αυτό θα διαρκέσει λίγο, οπότε κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και ξεκινήστε τώρα.

πείτε αντίο στο twitter

Σε περίπτωση που η προηγούμενη οθόνη δεν ήταν αρκετή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θέλετε να κάνετε, το Twitter θα σας ζητήσει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας και να πατήσετε ένα άλλο μπλε κουμπί επιβεβαίωσης.

επιβεβαιώστε την απενεργοποίηση του twitter

Με αυτόν τον τρόπο, ο λογαριασμός σας στο Twitter θα πρέπει να απενεργοποιηθεί… Προς το παρόν.

περιμένετε 30 ημέρες για να διαγραφεί το twitter

Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό στο Twitter. Αλλά για καλό λόγο. Μια πολιτική απενεργοποίησης 30 ημερών πριν από την αυτόματη διαγραφή είναι λίγο γελοία. Εάν οποιαδήποτε στιγμή σε αυτές τις 30 ημέρες συνδεθείτε κατά λάθος στο λογαριασμό σας, πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία ξανά. Ακούγεται οικείο? Το Facebook έχει μια παρόμοια πολιτική, εκτός από το ότι έχει μόνο περίοδο χάριτος δύο εβδομάδων για να αποφύγει. Τι δίνει λοιπόν με την πολιτική Twitter των 30 ημερών; Γιατί δεν μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου τώρα!

Επειδή θα χρειαστεί ένας μήνας για να αποφύγετε τη σύνδεση. Ίσως χρειαστεί να διαβάσετε όλες τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές σας που ενσωματώνονται στο Twitter και βεβαιωθείτε ότι τις αποσυνδέετε από τον λογαριασμό σας. Το ίδιο ισχύει και για προγράμματα περιήγησης ιστού που συνδέονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε το Twitter.com. Όλα πρέπει να πάνε, διαφορετικά μπορεί να διαπιστώσετε ότι επανενεργοποιήσατε κατά λάθος τον λογαριασμό σας.

ειδοποίηση επανενεργοποίησης μέσω email